Ga naar de inhoud van de pagina

Quoratio Groep breidt uit met Ferm in Pensioenen

Home Blog Quoratio Groep breidt uit met Ferm in Pensioenen

Uitbreiding naar pensioenadministratie verbreedt aanbod en expertise

Bunnik/Bodegraven, 11 mei 2021 - Quoratio Groep breidt uit door de overname van Ferm in Pensioenen en verbreedt hiermee het aanbod van consultancydienstverlening met een vijfde domein: pensioenuitvoering. De uitbreiding met Ferm in Pensioenen betekent de vierde acquisitie in vier jaar tijd voor de Quoratio Groep, dat mede door autonome groei bestaat uit een bedrijf van circa 600 FTE.

 Alles onder één dak

De Quoratio Groep levert detacherings- en consultancydiensten binnen complexe administraties op het gebied van HR Process & Payroll, Finance & Control, Healthcare en Sociaal Domein & Uitkeringen. Met de expertise op het gebied van pensioenuitvoer en -administratie biedt Quoratio Groep nu het meest volledige aanbod in de markt. Door het samengaan met Ferm in Pensioenen kan Quoratio Groep bovendien haar ambitie van 'alle expertise onder één dak' naar klanten waarmaken. Daarnaast sluiten de werkzaamheden van bestaande domeinen en nieuwe expertises naadloos op elkaar aan. Beide partijen verwachten veel van de synergie tussen onder andere de salarisadministratie en van de pensioenuitvoer en -administratie.

“De kennis en ervaring van de consultants van Ferm in Pensioenen zijn een passende aanvulling op het aanbod van de Quoratio Groep. Zowel op zichzelf staand, als in de procesketen van onze dienstverlening. Omdat pensioenuitvoeringsorganisaties behoefte hebben aan zeer specialistische kennis hebben we besloten dit domein niet autonoom op te zetten, maar op zoek te gaan naar een gevestigde naam. We gaan zo voor een vliegende start in het pensioendomein, waarbij we gebruikmaken van de goede reputatie, het relatienetwerk en de inkooprelaties van Ferm”, zegt Jochem Kentgens, CEO van de Quoratio Groep.

 Focus op groei pensioenspecialisten

Ferm in Pensioenen en de medewerkers blijven een aparte entiteit binnen de multi-label strategie van de Quoratio Groep. De dienstverlening van Ferm in Pensioenen verandert niet, al wordt de slagkracht door de overname flink uitgebreid. Het is de ambitie dat er aan het einde van het jaar vijfentwintig nieuwe medewerkers aangetrokken zijn. In 2022 zal het pensioendomein dan minimaal verdubbelen. Hierbij zal er een goede balans gevonden worden tussen het aannemen van starters, medior en senior collega’s. Voor instromers organiseert de Quoratio Groep in samenwerking met de ervaren consultants van Ferm een intensief opleidingstraject met specifieke vakkennis van de pensioenpraktijk.

“De visie en ambitie van de Quoratio Groep sluiten goed aan op die van Ferm in Pensioenen. Beide partijen hebben een focus op verbeteren en willen zich onderscheiden op inhoud en kwaliteit. Door de wervingskracht en opleidingsambitie van de Quoratio Groep kunnen wij groeien en ons aanbod in type opdrachten verder uitbreiden. Bovendien worden we onderdeel van een allround dienstverlener, waardoor we ons kunnen inschrijven op tenders en grote opdrachten, en hoeven we onze klanten geen ‘nee’ meer te verkopen”, zegt Gerrit Alblas, partner bij Ferm in Pensioenen.

Frank Rotteveel en Gerrit Alblas, partners van Ferm in Pensioenen, blijven aan als consultant en adviseur voor de directie van de Quoratio Groep.

Over de Quoratio Groep

De Quoratio Groep, opgericht in 2000, levert detachering- en consultancydiensten binnen het administratieve domein. De Quoratio Groep is actief in vier vakgebieden: HR Process & payroll, Healthcare, Finance & Control en Sociaal Domein & Uitkeringen. Ook heeft de Quoratio Groep een afdeling Digital Solutions voor de ontwikkeling van robots, business intelligence en andere digitale oplossingen. De missie is om klanten te helpen naar ‘Zero Admin’: een krachtige term voor een toekomst waarin administratie niet aanwezig lijkt.