Ga naar de inhoud van de pagina

Werken én leren bij Ferm: de ideale combinatie!

Home Blog Werken én leren bij Ferm: de ideale combinatie!

Hij was ooit manager bij McDonald's en inkoper bij de Action. Via een opleiding tot Bedrijfsadministrateur werkte Dani Veldman zich op tot trainee niveau 2 bij Ferm in Pensioenen. Ondanks zijn jonge leeftijd had de pensioenwereld, en voornamelijk de verbinding met IT, een aantrekkende werking op hem. 

Momenteel rondt Dani zijn eerste opdracht af als A&A (Aansluiten en Afsluiten) bij PGGM. Binnenkort begint hij bij Athora, onderdeel van Zwitserleven, als tester van software. Waarom is Dani in de pensioenen gaan werken, wat vindt hij de grootste uitdaging en hoe heeft hij twee keer achter elkaar per fiets de Stelvio-pas getrotseerd? Je leest het hieronder! 

Waarom heb je gekozen voor de pensioenwereld? 

'Ik was op zoek naar iets nieuws. Met pensioen gaan is iets anders dan in pensioenen werken. Met pensioen gaan duurt natuurlijk nog even, maar ik vind het leuk om het proces te ontdekken. Wat gaat er allemaal schuil achter dat pensioen? Hoe zit de sector in elkaar? Een vriend van mij was toevallig ook bezig met solliciteren, en raadde mij een traineeship aan. Dan kan je namelijk werken terwijl je jezelf aan het ontwikkelen bent. Ik ben toen gaan zoeken en kwam via LinkedIn bij Ferm uit.' 

In hoeverre speelt de IT-kant van pensioenen een rol in je keuze? 

'Tegenwoordig heeft alles met IT te maken door robotisering en automatisering. Ook jij hebt in je werkzaamheden te maken met IT. Pensioenen en IT staan niet los van elkaar. Ze moeten niet als losstaand worden beschouwd. IT is een essentieel onderdeel van een bedrijf en werkt in alles door.' 

Wat is het verschil tussen pensioenen en IT? 

'Bij pensioenen draait het meer om het financiële aspect. Bij IT gaat het juist om automatisering. Eigenlijk werk ik in de pensioenbranche wat is samengenomen met IT.' 

'Je spreekt een veel groter publiek aan als je de interesse van mensen wekt. Pensioenen an sich klinkt misschien niet heel bijzonder, maar juist de IT-kant maakt het een spannende sector. Ik zou daarom de pensioensector altijd uitleggen via de IT-kant, want dan zijn mensen geïnteresseerd en luisteren ze.’ 

Je doet een traineeship in consultancy, waardoor je met verschillende opdrachtgevers werkt. Wat vind je het grootste voordeel hieraan, en wat zie je als de grootste uitdaging? 

'Het is altijd een uitdaging om met een nieuw systeem en nieuwe mensen te werken. Ik heb daar persoonlijk geen moeite mee, maar het is wel een uitdaging om iedere keer opnieuw op te starten binnen een bedrijf. Je werkt dan namelijk met mensen die je nog niet kent.' 

'Tegelijk is het kijken in verschillende keukens ook een voordeel, want je ziet veel verschillende bedrijven. Zo kan ik erachter komen wat ik leuk vind om te doen. Ik weet niet of ik altijd in de pensioenwereld wil blijven. Daarom is het fijn om nieuwe dingen te ontdekken. Welke functies bestaan er bijvoorbeeld nog meer?' 

Je wil je dus nog graag verder ontwikkelen. Waar zie je jezelf over tien jaar? 

'Dat weet ik nog niet. Ik heb wel een grote neiging naar de finance-kant. Dat lijkt me heel interessant en leuk om te doen. Mijn basis is ook in finance geworteld, en de interesse is altijd gebleven. Ook de pensioensector kent een finance-kant, daar wil ik graag meer in ontdekken. Maar ik moet ook nog kijken wat ik precies wil.' 

'Waar ik over tien jaar wil staan vind ik dus ook een lastige vraag. Vroeger had ik een heel duidelijk doel voor ogen. Ik wilde namelijk veel geld verdienen. Maar het traineeship heeft mij laten zien dat er meer is dan geld, zoals collega's en arbeidsvoorwaarden. Dat vind ik nu belangrijker om af te wegen dan wat er aan het eind van de maand op je loonstrookje staat.' 

Ferm is onderdeel van de Quoratio Groep, waar we veel waarde hechten aan vitaliteit. Afgelopen september ben je daarom met meer dan vijftig collega's de Stelvio opgefietst, om geld op te halen voor geïndividualiseerd kankeronderzoek. Hoe heb je deze sportieve inspanning ervaren? 

Lachend: 'Is het wel te beschrijven? Het was in ieder geval een bijzondere uitdaging. Ook qua voorbereiding. Omdat ik pas in april of mei een fiets heb gekocht, had ik niet veel tijd om te trainen. Daarmee heb ik het mezelf niet heel makkelijk gemaakt. In de laatste week voor de Stelvio kreeg ik pijn in mijn knie. Ik dacht dat het wel zou overwaaien door rust te nemen.' 

'Het weekend van de Stelvio was heel bijzonder. Het voelde als vakantie. Maar een dag voor de beklimming had ik nog steeds last van mijn knie. Ook regende het op de dag dat we naar boven gingen. Ik deed de XXL-uitdaging, wat betekende dat ik twee keer de berg op ging. De eerste beklimming begon met opnieuw pijn in mijn knie, en het gevoel van een ballon in mijn maag. Het eerste uur was eigenlijk verschrikkelijk. Ik kon niet te hard fietsen vanwege mijn maag, maar ook niet te langzaam fietsen omdat mijn knie dan begon te zeuren.' 

'Maar toen ik na de eerste beklimming boven kwam, was de pijn grotendeels weg. Ik besloot om naar beneden te gaan en aan de tweede beklimming te beginnen. Die was nog zwaarder dan de eerste, en na tien kilometer kon ik eigenlijk niet meer. Toen kwam ik een groepje tegen met onder andere Jochem Kentgens, de CEO van de Quoratio Groep. Samen zijn we alsnog naar boven gefietst, ondanks dat het zwaar was.' 

'Er is een video dat we allemaal helemaal kapot over ons stuur hangen na die tweede beklimming. Het is heel bijzonder om dit met collega's te morgen ervaren. Je leeft in een soort bubbel.' 

Waarom zou je mensen aanraden om te werken bij de Quoratio Groep en Ferm in Pensioenen? 

'Het heeft meerdere kanten. Bij de Quoratio Groep vind ik het leuk dat ze zoveel evenementen organiseren zoals de Stelvio en het eindejaarsfeest. Je kan hier dan collega's spreken en verhalen delen. Aan de andere kant kan je bij de opdrachtgevers ervaringen opdoen terwijl je aan het leren bent. Het is echt de ideale combinatie.'