Ga naar de inhoud van de pagina

Dossier 'Persoonlijk en transparant pensioen'

Home Blog Dossier 'Persoonlijk en transparant pensioen'

Wat geven de plannen voor het nieuwe pensioenakkoord aan? ‘Een persoonlijk en transparant pensioen’ voor iedereen. Wat wordt hier nu in feite onder verstaan?

Kernwoorden als deelnemerkeuzes, transparantie, actieve werknemer, beperking complexiteit en handelingsperspectief komen bovendrijven. Stuk voor stuk schitterende uitgangspunten, echter hoe komt de vertaling hiervan eruit te zien? Niet alleen voor de toekomstige strategische keuzes die fondsbesturen en sociale partners maken, het nieuwe pensioenakkoord heeft impact op de hele keten van pensioenuitvoering.

Alle individuele keuzes die deelnemers gaan maken -los van de kluif voor de pensioencommunicatie om alle keuzes goed onderbouwd voor te lichten- zullen ook administratief correct en tijdig uitgevoerd moeten worden. Wat doet dit met de beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van de pensioenuitvoering? En wat betekent dit voor werkgevers?

Een groot en breed onderwerp om je in vast te bijten en dat doen wij van Ferm-in-pensioenen maar wat graag. Waarom? Omdat wij de hele keten overzien en kunnen uitleggen wat de impact is van een strategische of individuele keuze op de (administratieve) uitvoering. Pensioenen die van A tot Z kloppen. realiseren we al 15 jaar voor onze opdrachtgevers. Van pensioenfonds, verzekeraar tot aan PPI.

 Verder sparren over dit onderwerp?

 Vanaf heden is ons dossier ‘persoonlijk pensioen’ geopend. En zullen we de komende maanden specifieke onderwerpen vastpakken om toelichting te geven. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.