Ga naar de inhoud van de pagina
Sociaal Domein

Sneller, beter, efficiënter én menselijker

Home Markten & Expertises Sociaal Domein

Het sociaal domein is een dynamisch werkveld. Regelmatig wijzigen wetgeving en beleid. Dan heb je geen behoefte aan noodverbanden in systemen en kort-door-de-bocht tweaks. Het sociaal domein is gebaat bij duurzame oplossingen met oog voor collega's. En dat is precies wat onze professionals kunnen. Maatwerk voor gemeenten en burgers.

 • 01

  Ervaring met impact

  FITZ Sociaal Domein detacheert 100 professionals bij 70 gemeenten en uitvoeringsorganisaties door heel Nederland. Wij maken het verschil met onze kennis op het gebied van wet- en regelgeving, systemen en digitalisering.
 • 02

  De basis is het team

  Werken vanuit vertrouwen, vertrouwen in de mens, proces en het systeem maakt dat je vooruit kan. Wij leveren expertise vanuit brede wet- en regelgeving, verschillende systeemkennis en procesoptimalisatie. Door de juiste match te maken met de vraag die speelt maken wij het verschil.
 • 03

  De kracht van een groter geheel

  Binnen FITZ maakt de kracht van een groter geheel onze expertise compleet. We beschikken over uitgebreide kennis van wet- en regelgeving, en een breed scala aan expertise, waaronder finance & control, data-analyse, compliance, salarisadministratie en AFAS.

Consultants die hun vak verstaan

Diversiteit is onze kracht. Onze collega’s bestaan uit een mix van doorstromers met een backoffice achtergrond, Young Professionals en ervaren consultants. We werken in vakgroepen en weten wat er de actualiteit van ons vraagt. Of het nu gaat om complexe materie begrijpelijk maken of een probleem dat juist vraagt om praktische kennis. Wij hebben het in huis.

Samen maken we het sociaal domein sterker.

Een sterke Backoffice

Inmiddels zijn wij specialisten binnen de backoffice van het Sociaal Domein. Wij staan voor een veranderend vakgebied waarin het belangrijk is om te beschikken over andere competenties, een hbo+ werk- en denkniveau, medewerkers die kunnen werken vanuit de Bedoeling van de wet en ervaring hebben bij de uitvoering van verschillende wetten. Met oog voor hun collega's!

Functioneel beheer en data

Worstelt jouw organisatie zich ook weer iedere dag door verschillende informatiesystemen heen? Lopen je processen vast doordat informatie niet goed wordt verwerkt? Wij helpen je weer alles op een rijtje te krijgen. Onze Functioneel Beheerders hebben een achtergrond in de administratieve uitvoering en ervaring binnen het Sociaal Domein. We helpen je efficiënter te werken, voorkomen dat processen vastlopen en helpen je voldoen aan wet- en regelgeving. Zodat jouw organisatie zich kan concentreren op wat echt belangrijk is.

Teamontwikkeling die het Sociaal Domein sterker maakt

Samen bereik je meer. Maar hoe werkt een team goed samen? Wij ondersteunen organisaties bij de ontwikkeling van teams door in te zetten op teambegeleiding, begeleide intervisie, de adoptie van nieuwe werkwijzen en het geven van inspiratiesessies voor consultants, backofficeteams en functioneel beheerders.

Bereken leefgeld met onze rekentool

Het huidige uitkeringssysteem heeft niet de mogelijkheid om het leefgeld te berekenen op basis van de vastgestelde staffel; daarom hebben we een rekentool gemaakt. Door een geboortedatum, arbeidsstatus van de ouders, gezinsgrootte en opvangvorm in te voeren, wordt het juiste bedrag getoond. Via een query kunnen de nieuwe bedragen eenvoudig worden geïmporteerd in het uitkeringssysteem, wat niet alleen dagen aan tijd scheelt, maar ook fouten voorkomt die kunnen optreden bij handmatige wijzigingen.

Vraag de rekentool aan

Werken bij FITZ Sociaal Domein

Bij FITZ streven we naar perfectie binnen ons werk, maar zijn we verder gewoon mens. Bij ons vind je een werkomgeving waar oprechte aandacht, persoonlijke groei en vooruitgang samenkomen. We moedigen je aan om vooral jezelf te zijn, terwijl we samen jouw professionele ambitie waarmaken. Waar je kwaliteiten ook liggen, we hebben vast een baan die bij je past.

Neem contact op over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Ruben van Kruistum

Senior Accountmanager - FITZ Sociaal Domein