Ga naar de inhoud van de pagina

Het leven van een accountmanager bij FITZ Sociaal Domein: ontdekking van kansen en samenwerking

Home Blog Het leven van een accountmanager bij FITZ Sociaal Domein: ontdekking van kansen en samenwerking

Mijn naam is Ruben en ik ben accountmanager bij FITZ. Ik neem je graag mee in mijn ervaringen bij dit leuke bedrijf! FITZ is een detacheerder in het sociaal domein. Wat mijn werk hier zo gaaf maakt, is de constante afwisseling en de uitdagingen die ik dagelijks met open armen verwelkom.

De route naar een stevige professional

Ik ben eigenlijk begonnen als stagiair tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie, en eerlijk gezegd werd ik meteen gegrepen door de dynamiek die FITZ te bieden heeft. Het idee van voorspelbaarheid in mijn werk spreekt me niet echt aan. Gelukkig is dat hier geen enkel probleem. Elke dag is hier anders, elke dag brengt nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee die ik maar al te graag aanga. Dat is trouwens ook inherent aan het werken in de detacheringswereld. Het is een wereld waar je voortdurend moet schakelen en aanpassen aan nieuwe omgevingen en opdrachten.

 

Het FITZ - DNA

Wat FITZ echt uniek maakt is hoe ze naar hun medewerkers kijken. Hier draait het niet alleen om het detacheren op zich maar vooral om het creëren van kansen voor persoonlijke en professionele groei. Dat merk je aan de individuele begeleiding die medewerkers krijgen en aan de manier waarop nieuw talent wordt aangetrokken. FITZ gaat ervoor om medewerkers te coachen, te trainen en een duidelijk carrière pad aan te bieden.

 

Waardevolle leermomenten

Een van de momenten waar ik echt trots op ben is mijn betrokkenheid bij het opzetten van de extensie Sociaal Domein (SD) binnen FITZ. In slechts 2,5 jaar hebben we hier enorme vooruitgang geboekt. De uitdaging was om voor elke medewerker passende opdrachten te vinden, zelfs als er weinig vraag was vanuit de markt of als een medewerker niet direct leek aan te sluiten. Dankzij nauwe samenwerking met gemeentemanagers hebben we echter waardevolle verbindingen kunnen leggen en de juiste balans kunnen vinden.

 

Bijdrage leveren aan het succes van FITZ

Bij FITZ draait alles om gezamenlijk succes. We zijn hier echt een hechte groep waarbij nieuwe gezichten hartelijk worden verwelkomd. Samenwerken aan groei en prestaties zit in het hart van dit bedrijf. Het creëren van kansen staat hier hoog in het vaandel, zowel voor medewerkers als voor toekomstige talenten. Of het nu gaat om coaching, het binnenhalen van opdrachten of het aanbieden van boeiende functies, het streven naar kansen is voelbaar in de cultuur van het bedrijf.

 

Ontwikkelingsreis

Mijn eigen ontwikkelingsreis is hier ook een voorbeeld van. Ik ben overgestapt van recruiter naar accountmanager. FITZ heeft met mijn ambitie rekening gehouden en heeft mij de kans geboden om deze overstap te maken. Daarnaast is er altijd ruimte voor opleiding en persoonlijke groei, met programma's zoals het Salestrainingsprogramma.

In onze samenleving en de branche neemt FITZ een actieve rol op zich. We organiseren jaarlijks activiteiten voor goede doelen en bieden medewerkers de kans om vrijwilligerswerk te doen. Deze maatschappelijke betrokkenheid weerspiegelt onze inzet voor positieve verandering.

Een typische werkdag voor mij bestaat uit klantbezoeken, het regelen van plaatsingen en strategische brainstormsessies, afgesloten met een informele borrel met collega's. Die afwisseling en interactie met mijn collega's zijn precies wat me inspireert en voldoening geeft.

 

Samenwerking

Onze samenwerking is hier intens, zowel persoonlijk als via digitale platforms. De toegankelijkheid van collega's en de informele sfeer bevorderen de samenwerking en maken dat we ons als een hechte gemeenschap voelen.

Als je geïnteresseerd bent om bij FITZ te werken, raad ik je aan om tijdens de lunch eens langs te komen en de sfeer zelf te proeven. De gezellige, huiselijke ambiance en de focus op groei en ontwikkeling maken FITZ echt een unieke en geweldige plek om te werken. Ik ben het levende bewijs dat dit niet zomaar een loze belofte is, maar een echte realiteit hier bij FITZ.