Ga naar de inhoud van de pagina

Een evenwichtige dans tussen werk en vrijwilligerswerk: Max zijn verhaal

Home Blog Een evenwichtige dans tussen werk en vrijwilligerswerk: Max zijn verhaal

Hoi allemaal! Mijn naam is Max, en ik neem jullie graag mee op mijn reis als professional bij FITZ, waarin ik mijn carrière in balans houd met betekenisvol vrijwilligerswerk. Als jij nieuwsgierig bent naar hoe je werk en persoonlijke betrokkenheid kunt combineren, is mijn verhaal wellicht een bron van inspiratie voor jou.

Een divers takenpakket bij SVB 

Momenteel ben ik namens FITZ werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank op de Persoons Gebonden Budget afdeling. Mijn rol omvat het verwerken van facturen, het beantwoorden van klantvragen en het regelen van belastingzaken. Onlangs kreeg ik een uitdagende nieuwe rol als trainingsacteur voor het inwerkprogramma van de SVB. Hierbij bied ik feedback aan nieuwe medewerkers om hen te ondersteunen in hun nieuwe functie. 

Vrijwilligerswerk: een persoonlijke roeping 

Naast mijn opdracht bij SVB heb ik bij FITZ de mogelijkheid om tijdens mijn contracturen vrijwilligerswerk te doen. Momenteel ben ik betrokken bij twee vrijwilligersbanen. Allereerst ondersteun ik het Story Tell Café in Nijmegen, waar ik theater coaching bied aan deelnemers. Daarnaast zet ik me in als vrijwilliger in het appartementencomplex waar ik woon. Hier help ik buren met diverse taken, variërend van schoonmaken tot koken, en werk ik samen met de eigenaar aan het opstellen van huisregels voor het complex. Dit vrijwilligerswerk geeft me een gevoel van voldoening en verbinding met de gemeenschap. 

Een balans vinden: uitdaging en verrijking

Het combineren van een traineeship met vrijwilligerswerk vroeg om aanvankelijk plannen en afstemmen, vooral omdat ik ook avondopleidingen volgde bij FITZ. Maar met de tijd heb ik mijn ritme gevonden en voelt het als een waardevolle toevoeging. Mijn vrijwilligerswerk heeft mijn soft skills en improvisatievermogen aangescherpt, waardoor ik me snel kan aanpassen aan nieuwe situaties. Deze vaardigheden hebben ook mijn rol als trainingsacteur versterkt. 

 

Maatschappelijke betrokkenheid van FITZ Sociaal Domein

FITZ maakt het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen binnen mijn contracturen. Deze mogelijkheid heeft mijn professionele ervaring positief beïnvloed. Het illustreert dat FITZ niet alleen focust op professionele ontwikkeling, maar ook op persoonlijke groei en het creëren van maatschappelijke impact. 

 

Een persoonlijke transformatie door vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk heeft mijn persoonlijke perspectief veranderd. Het heeft me laten realiseren dat mijn passie voor theater en creativiteit niet alleen een hobby is, maar ook een bron van geluk. Dankzij FITZ kan ik deze passie combineren met mijn professionele ontwikkeling, wat zorgt voor een fijne balans tussen werk en zingeving. 

 

Advies voor mede-trainees en medewerkers

Aan iedereen die geïnteresseerd is in het combineren van werk en vrijwilligerswerk, wil ik het volgende meegeven: kies vrijwilligerswerk dat bij je past en waar je voldoening uit haalt. Het is niet alleen een manier om bij te dragen aan de maatschappij, maar het kan ook je persoonlijke en professionele groei stimuleren.