Ga naar de inhoud van de pagina

Met één druk op de knop een compleet jaarrekeningdossier?

Home Blog Met één druk op de knop een compleet jaarrekeningdossier?

22 februari 2023 - Binnen FITZ Finance & Control hebben we veel ervaring met Profit van AFAS. We hebben verschillende klanten verder geholpen met het maken van optimalisatieslagen in dit systeem op het gebied van finance. Echter zien wij ook dat er qua rapportages binnen Profit nog heel wat te winnen valt.

Op zoek naar tijdwinst?

Consultants van FITZ Finance & Control hebben een methode ontwikkeld waarbij op een herkenbare, eenvoudige en laagdrempelige manier analyses gemaakt kunnen worden in Profit van AFAS. Dit betreft o.a. maandrapportages, het jaarrekeningdossier, subsidies en projectoverzichten. Geen ingewikkelde Excel-formules of wirwar aan bestanden, maar snel een overzichtelijk pakket aan eenduidige rapportages.  

Inmiddels hebben we bij verschillende klanten jaarrekeningen opgeleverd door middel van deze nieuwe methode. Met 1 druk op de knop komt de Balans, Verlies & Winst, het Kasstroomoverzicht en de toelichting (enkelvoudig en geconsolideerd) tevoorschijn. Om te waarborgen dat de klant in de toekomst ook zonder een FITZ Finance & Control-consultant op deze efficiënte manier kan blijven werken, bieden wij workshops aan voor het gebruik van deze methode. Een mooie manier van kennisdeling.

Nieuw product 

En we gaan nog een stapje verder! Op dit moment zijn wij volop bezig om vanuit de hierboven beschreven methode een nieuw product te ontwikkelen: 
Een compleet jaarrekeningdossier met één druk op de knop met de analysetool voor Profit. 

Niet alleen de jaarrekening, maar ook de onderliggende financieel gerelateerde dossiers zoals: MVA, debiteuren, overige vorderingen, kortlopende en langlopende schulden etc., zitten in dit product. 

Een team FITZ Finance & Control-consultants gaat de complete financiële uitvraag van de accountants in analyses inrichten. Deze analyses zijn in de klantomgeving in te lezen. Vervolgens zorgen wij dat deze aansluit op de systeeminrichting van de klant. Ook worden de analyses geschikt gemaakt voor de maandrapportage. Hierdoor wordt het maandelijks duidelijk of er aansluiting is met de diverse sub administraties, wat het saldo van de tussenrekeningen is en waar deze uit bestaan. Met als resultaat heldere overzichten én tijdsbesparing! 

Interesse gewekt?

Nieuwsgierig geworden naar deze methode en benieuwd wat dit nieuwe product uw bedrijf op kan leveren?  Of wilt u gewoon meer weten over dit product of heeft u interesse in een workshop, neem dan contact op met onze experts: 

Marco van de Streek, Lead Consultant: mvandestreek@fitz.nl

Johan Schipper, Sales Lead:  jschipper@fitz.nl of 06-25695902.