Ga naar de inhoud van de pagina
Pensioen & Leven

Wij werken aan de toekomst, maar helpen je vandaag

Home Markten & Expertises Pensioen & Leven

Van strategisch en gericht advies over de pensioenuitvoering tot het inrichten en optimaliseren van processen en systemen.

Impact door daadkrachtig verbeteren

De pensioenuitvoering staat onder druk: het moet efficiënter en transparanter. Onze Pensioen & Leven professionals bieden ondersteuning en advies aan pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties, PPI’s, verzekeraars en pensioensoftwareontwikkelaars.

 • 01

  Wij zorgen dat het pensioen van A tot Z klopt

  Wij beschikken over meer dan 20 jaar ervaring in het efficiënter en effectiever laten verlopen van de pensioenuitvoering. We combineren praktische kennis met conceptueel en vernieuwend denken. Uiteindelijk gaat het om een juist en helder inzicht voor alle deelnemers.
 • 02

  Meerwaarde door innovatie

  Vanuit onze overtuiging bekijken en beoordelen we vraagstukken en oplossingen. Wij overzien de relatie tussen de complexiteit van de pensioenregeling en de mate van uitvoerbaarheid. Daarom nemen wij het voortouw bij innovaties als UPA en de Uitvoerbaarheidsanalyse.
 • 03

  Specialist in de hele keten

  Wij maken het verschil door diepgaande kennis van van wet- en regelgeving te combineren met ervaring en inzicht van processen en klantreizen, gegevenslogistiek en datamanagement. Hiermee slaan wij de noodzakelijke brug tussen beleid en uitvoering. Door de gehele keten te overzien kijken we verder dan onze neus lang is.

Geen beter moment dan nu. Denk vooruit, loop voorop

Processen en klantreizen

Onder klantreizen verstaan we de reeks interacties en ervaringen die een deelnemer doormaakt bij het beheren van zijn of haar pensioen. Dit omvat alle touchpoints, zoals communicatie met pensioenfondsen, beleggingsbeslissingen, het bijhouden van de pensioenopbouw, het inzicht in pensioenoverzichten, en het navigeren door eventuele veranderingen in wet- en regelgeving. Het doel is om de ervaring van deelnemers te optimaliseren en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun pensioendoelstellingen op een heldere en gemakkelijke manier. Wij helpen onze opdrachtgevers dit te realiseren.

Gegevenslogistiek

Gegevenslogistiek omvat alle oplossingen die de naadloze uitwisseling van gegevens tussen verschillende bronnen en de pensioenadministratie mogelijk maken via Straight Through Processing (STP). Het gaat niet alleen om salaris gegevens - je kunt ook denken aan persoonsgegevens (via GBA), arbeidsongeschiktheid (via UWV (SUAG) en werkgevers (KvK). Het gaat om de belangrijke basisgegevens die nodig zijn in de uitvoering. Wij zijn expert als het gaat om gegevensinwining en foutloze doorgifte; het gebruik van de Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) is daar een goed voorbeeld van.

Datamanagement

Bij datamanagement draait het om het zorgvuldig beheren van alle informatie over pensioenen, zoals deelnemersgegevens en investeringen. Het betreft het proces van het verzamelen, organiseren, opschonen, analyseren en gebruiken van gegevens met betrekking tot pensioenregelingen, deelnemers, investeringen en operationele processen. Het belang van datamanagement in de pensioensector is enorm, omdat accurate en betrouwbare gegevens cruciaal zijn voor het nemen van beslissingen, het uitvoeren van pensioenregelingen, het voldoen aan regelgeving en het verstrekken van goede dienstverlening aan deelnemers.
Onze missie is blijvend waarde toevoegen: blijvend voor de maatschappij, voor de sector, voor onze klanten en onze medewerkers!

Caroline van Galen, Business Unit Director

Wat wij doen

Wij maken impact. Wij zetten de ramen open en laten de frisse wind waaien bij onze opdrachtgevers. Impact maken kan alleen als je ook verstand hebt van de inhoud. Wij spreken de taal van de pensioensector, maar weten ook dat optimaal gebruik van systemen, efficiënte processen en ketenbrede samenwerking nodig zijn voor een optimale dienstverlening. Vanuit een stevige basis weten wij kennis en ervaring toe te passen in de dagelijkse praktijk bij onze opdrachtgevers. 

Consultancy

We werken dagelijks mee aan projecten die zich richten op procesontwerp, testen, beheer, migraties, implementaties, conversies en datakwaliteit. De specialisten van Pensioen & Leven combineren kennis van wetgeving, processen en systemen met jarenlange praktijkervaring. We identificeren knelpunten, bedenken oplossingen en streven ernaar deze samen met de klant op te pakken. Of het nu gaat om procesoptimalisatie, automatisering, gegevenslogistiek of verbetering van de datakwaliteit, wij staan klaar om te helpen.

Detachering

De stroom van veranderingen in de wet- en regelgeving, processen, organisaties en systemen zorgt voor druk op de pensioenuitvoering. We ondersteunen onze klanten bij het wegwerken van achterstanden en het succesvol afronden van projecten. Ook werken we mee aan het waarborgen van actuele en betrouwbare data, het verwerken van wijzigingen in systemen, implementaties of het testen en beheren van pensioenadministratieoplossingen; we zetten ons aanstormend talent graag in om hierbij te ontlasten!

Werken bij FITZ

Bij FITZ streven we naar perfectie tot achter de komma. Het up to date houden van kennis, trends en innovatie hoort bij ons vak. Maar we begrijpen ook dat groei uit mensen zelf komt. Daarom is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Heb je een vraag? Neem contact op over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Sonja Bouwman

Recruitment Lead - FITZ Pensioen & Leven