Ga naar de inhoud van de pagina

5 redenen om nú over te stappen op Onboarden in AFAS

Home Blog 5 redenen om nu actie te ondernemen voor je overstap naar Onboarden in AFAS

De deadline van 1 juli om over te stappen op Onboarden in AFAS komt snel dichterbij. Wacht je te lang? Dan loop je het risico op een rommelige overstap, onnodige stress en een proces dat niet optimaal werkt. Door nu te starten, houd je de controle en zorg je voor een soepele overgang. In dit artikel lees je vijf redenen waarom je niet moet wachten.


Wat is Onboarden?

Onboarden is een vernieuwde workflow binnen AFAS Profit die het proces van het aannemen van nieuwe of terugkerende medewerkers stroomlijnt. Van het verzamelen van aanvullende gegevens tot de digitale ondertekening van de arbeidsovereenkomst – alles gebeurt in één geautomatiseerde flow. Hierdoor verloopt het onboardingsproces sneller, efficiënter en met minder handmatige handelingen. Taken en documenten worden automatisch toegewezen aan de juiste personen, wat de samenwerking tussen HR, IT en leidinggevenden verbetert.

1. De deadline is dichterbij dan je denkt

1 juli lijkt misschien nog ver weg, maar verandering kost tijd. De ervaring leert dat bedrijven vaak onderschatten hoeveel werk erbij komt kijken. Denk aan het inrichten van processen, testen en het trainen van medewerkers. Door op tijd te starten, heb je de ruimte om alles goed te organiseren en voorkom je last-minute stress.

2. Voorkom inefficiëntie en chaos in je HR-processen

Het nieuwe onboardingsproces biedt meer functionaliteiten, maar vraagt ook om een andere manier van werken. Begin je te laat, dan sluiten processen mogelijk niet goed op elkaar aan. Door nu te starten, optimaliseer je je HR-processen en zorg je ervoor dat medewerkers soepel kunnen instromen. Een gestructureerde overstap voorkomt losse eindjes en bespaart je team veel frustratie.

3. Meer tijd voor een succesvolle inrichting

De nieuwe workflow Onboarden brengt veel voordelen met zich mee. Maar een succesvolle overstap vraagt om een zorgvuldige aanpak. Je wilt niet halsoverkop een workflow live zetten die niet volledig aansluit bij je organisatie. Als je op tijd begint, heb je ruimte om te testen, processen te finetunen en alles goed af te stemmen. Hierdoor zorg je ervoor dat het systeem direct goed werkt en je later niet hoeft te corrigeren. Bovendien biedt deze overstap een kans om bestaande processen te verbeteren en optimaal gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden, zoals digitale ondertekening en automatische taakverdeling.

Lees meer over AFAS Onboarden

4. Bespaar kosten en voorkom onnodige werkdruk

Een haastige terminologie betekent vaak extra kosten. Denk aan noodoplossingen, extra support en achteraf wijzigingen die je had kunnen voorkomen. Daarnaast kan het zorgen voor extra werkdruk bij HR en IT-teams, die naast hun dagelijkse taken ook nog met de overstap bezig moeten zijn. Door nu in actie te komen, verdeel je de werklast over een langere periode. Dit zorgt voor minder stress en een efficiënter proces. Veel bedrijven denken dat de overstap minder tijd kost dan in werkelijkheid het geval is. Door tijdig te starten, voorkom je verrassingen en extra werk op het laatste moment.

5. Je loopt voor op de rest

Veel organisaties wachten tot het laatste moment om in actie te komen, waardoor consultants en supportteams in de maanden vóór de deadline waarschijnlijk overbelast zijn. Door nu te starten, heb je meer keuze en betere ondersteuning. Bovendien geeft een vroege overstap je organisatie de kans om ervaring op te doen en het proces verder te verfijnen voordat iedereen moet overstappen.

Wil je weten hoe dit voor jouw organisatie werkt?

Wil je zonder stress overstappen op AFAS Onboarden? Neem contact met ons op. We brengen gezamenlijk de wensen en mogelijkheden voor jouw organisatie in kaart. Zo weet je precies wat er nodig is en kun je zelf al direct de eerste stappen zetten voor een goede voorbereiding.

Klaar voor een soepele overgang?

Een soepele overgang begint met één klik. Neem contact op!